Menu

Over de solo van Michaël Häfliger

In Dancing Lane kunnen we ook genieten van de solo Voluptuous, gedanst èn gecreëerd door Michaël Häfliger. Wij stelden hem enkele vragen over deze solo.

Wat betekent deze solo voor jou?

Deze solo is voor mij een herinnering aan Maurice Béjart. Hij heeft mij het meeste geïnspireerd en heeft mij laten zien hoe je een verhaal zonder woorden het beste kunt overbrengen. Ik wilde met deze solo mijn eigen werk laten zien. Bij deze solo gaat het mij minder om het verhaal, maar juist om de emotie die ik wil overbrengen op het publiek. Ik wil het publiek het ‘nu’ laten vergeten en meenemen op een reis.

Dans je liever in een solo of een groepsstuk? Wat prefereer je en waarom?

Dat ligt er aan. Als je een solo danst ben je erg kwetsbaar en puur, dus dat is voor mij een uitdaging. Het goede is dat als je een fout maakt niemand dat ziet omdat je toch alleen bent! Ik sta graag alleen op het toneel omdat ik dan geen rekening hoef te houden met iemand, maar ik dans ook graag in een groep want dan kan je gezamenlijk de spanning opbouwen.

Wat zijn de stappen die komen kijken bij het maken van een solo?

Meestal loop je met veel inspiratie de studio in, maar als je begint met het maken van de solo heb ik meestal een blokkade en kan ik niet creëren. Soms moet je gewoon muziek aanzetten en gewoon doen. De bewerking van de solo doe ik meestal alleen. Als het af is vraag ik soms wel feedback van goede vrienden.

Is dit ook de solo die je bij Solo’s@theSea 2015 gaat doen of heb je daarvoor andere plannen?

Nee, ik heb daarvoor een geheel nieuwe solo gemaakt. De versie van Voluptuous die je bij Dancing Lane ziet is wel identiek aan de solo die ik vorig jaar bij Solo’s@theSea danste, behalve dan dat ik niet op zand dans.

Fotografie: Studio Oostrum

Michael Haflinger in wit

Agenda

11 feb 2020 t/m 1 mei 2020