Menu

De droom van Bob kwam uit: alle lof voor Rinus Sprong

De eerste uitzending van Ali B en de 40 wensen, gister te zien op NL 1, is ontvangen met veel lof voor Rinus Sprong. In deze eerste aflevering van het nieuwe televisieprogramma krijgt Peter de kans zich te bewijzen door de bijzondere wens van Bob te vervullen. Bob is 77 en wil nog eenmaal in zijn leven schitteren in een echte balletvoorstelling. Als jongeman was hij een getalenteerde balletdanser. Maar zijn droom om daar zijn beroep van te maken, werd aan stukken geslagen toen zijn ouders hem verboden verder te gaan met dansen uit angst dat hij daar homofiel van zou worden. Om de wens van Bob in vervulling te laten gaan klopt hij aan bij Rinus en hij heeft geluk! Hoewel het onwaarschijnlijk leek dat het zou gaan lukken, beloofde Rinus zijn uiterste best te doen om Peter en Bob te helpen. Rinus maakte voor Bob een choreografie waarin hij de beperkingen van Bob grote kracht uitstralen en waarbij menigeen een traantje moetst wegpinken.

Heeft u de uitzending gemist? Klik dan hier om te aflevering terug te kijken via uitzendinggemist.nl.

Een greep uit de reacties

Beste Rinus Sprong, Wat een geweldig lief en goed en getalenteerd mens ben jij. Ik heb nog nooit n.a.v. een tv programma gereageerd, maar ik was zo ontroerd hoe jij je voor die oudere meneer inzette dat ik je heel graag daarvoor even wilde laten weten hoe dankbaar ik ben om even te mogen zien, dat er nog zulke lieve mensen bestaan zoals jij. Succes met alles wat je doet en een heel mooi leven gewenst! Omhelzing!

Net de mini docu gezien met Ali b., was ontroerd, wat een mooi vak heb je toch!! (eigenlijk bedoel ik wat jij daaruit haalt en wat jij daar mee kan, en ook doet!) Dikke zoen

Geachte heer Sprong, Beste Rinus, U heeft mij vandaag voor de tweede keer ontroerd. De eerste keer was een voorstelling die ik op de televisie zag, waarbij u een choreografie had gemaakt in nagedachtenis van uw vader. Ik vond dat prachtig. De tweede keer dat u mij ontroerde was zojuist op de televisie. Het is een soort magie die u ten tonele kan brengen. Daarom zien als een kunstenaar van “de ziel naar de dans”. Het is een gave die u heeft en het is voor mij, net als voor vele andere Nederlanders met mij, een voorrecht om naar uw werk te mogen kijken. Bovendien heeft u het hart op de juiste plaats. Een bijzondere eigenschap. Ik vind u zeer bijzonder mens. Dat wilde ik u graag even zeggen. Hartelijke groet

Geachte dansers choreograaf en initiatiefnemers. Met veel genoegen en sprakeloosheid heb ik naar de uitzending gekeken vanavond. Ik was zeer geroerd,en vind het initiatief maar vooral uw medewerking verleend te hebben aan deze wens een geweldig gebaar. Vooral in de tijd dat senioren waar ik mantelzorg aan verleen dit echt nodig hebben in deze tijd waarin ze vaak vergeten worden. U heeft met uw schitterende ontroerende dans veel in mij losgemaakt. Deze dans zo veel zeggend voor jong en oud. Maar ook in uw vak een geweldige opsteker waard. Dank u wel

Beste Rinus, De uitzending van Bob en zijn wens en hoe jij daar mee om bent gegaan was prachtig. Wat heb je op een respectvolle manier laten zien hoe je met mensen om kan gaan en hoe ze hun talenten tot uitdrukking kunnen laten komen. De dans was ontroerend. Bedankt.

Lieve Rinus, Zag net het programma met Ali B wat knap van je en moedig dit te doen wat een geluk dat ze jou vonden niemand had dit gedurfd en je hebt het geweldig gedaan bravo.

Beste Rinus, Wat een schitterende choreografie voor Bob, je had het niet beter kunnen doen. Mijn vrouw en ik zitten met tranen in de ogen!!! Fantastisch

Dag Rinus, Complimenten voor wat je met die oudere man hebt gedaan! Wij vonden het heel mooi en ontroerend… zo samen met je eigen dansers.

Wat bijzonder met tranen gekeken naar Ali B en de 40 wensen. Hoop dat het heel goed gaat met jullie.

Ik zag net de aflevering van ali b en de 40 wensen. Ik was erg onroerd door de dans met Bob. Wat een mooie choreografie in al zijn eenvoud. Erg knap om met zo weinig zoiets moois te maken. Mijn complimenten en dank.

Agenda

11 feb 2020 t/m 1 mei 2020